Alpaca liefhebbers - Welkom op onze site!

Onze alpaca boerderij is gelegen in het hartje van de Vlaamse Ardennen, tussen de oude kwaremont en de patersberg, welbekend in het wielerpeloton. We hebben ons voorgenomen enkel met goede alpaca's van de belangrijkste alpaca bloedlijnen te gaan fokken.

Vooreerst waren wij met enkele import Peruvianen gestart, maar deze gaven ons te weinig voldoening; geen slechte alpaca's maar toch niet wat wij wensten.

Na verloop van een jaar hebben wij een 4 tal alpaca's geïmporteerd van uit Nieuw-Zeeland: 3 merries en 1 hengst.

Alsook in 2009 hebben wij 2 merries en 1 hengst geimporteerd vanuit Australie. Deze 3 alpaca's zijn in het bezit van het accoyo certificaat wat wil zeggen dat deze alpaca's full accoyo's zijn. Deze alpaca's zouden de basis van onze alpaca kudde moeten vormen, welke wij jaarlijks willen versterken met een alpaca hengst van goeden bloede die ook nog eens goede wol kwaliteiten heeft.

Dit lijkt nogal veel voor zo een kleine alpaca kudde die wij toch willen uitbouwen tot 45 fok merries, maar omdat wij wensen een goede dekservice uit te bouwen, kan dit enkel met een verscheidenheid van goede dekhengsten van de verschillende bloedlijnen en types, zowel op vlak van fijnheid als op dichtheid en uiterlijk; zo kan je voor elke alpaca merrie de beste combinatie maken die wij dan voor ieder alpacafokker ter beschikking stellen. Dit lijkt heel ambitieus maar wij denken dat de alpacahouderij enkel op deze manier een toekomst heeft.

Wij nodigen u dan ook uit om de site verder te bekijken en onze dieren te beoordelen.